Middel tegen hoesten bij lastige hoest

Heeft u last van een vervelende hoest of pijnlijke hoestbuien? Of blijft uw keel maar kriebelen waardoor u om de haverklap aan het hoesten of proesten bent? Wij leggen u graag uit waar deze klachten vandaan kunnen komen en welk middel tegen hoesten u verder kan helpen bij uw hoest.

middel tegen hoesten

Hoesten komt voort uit een prikkeling aan uw keel en luchtwegen. Deze prikkeling kan verschillende oorzaken hebben, zoals een infectie, astma, roken of de bijwerking van medicatie. Hoewel hoesten vervelend kan zijn, heeft dit wel een functie. Hiermee verwijderd je lichaam namelijk deeltjes uit de luchtwegen die hier niet thuis horen en voor irritatie zorgen. Met hoesten probeert je lichaam dus eigenlijk je luchtwegen te zuiveren en ervoor te zorgen dat je weer vrij kunt ademhalen.

Hoesten is vaak het resultaat van een verkoudheid of griep en verdwijnt dan ook meestal wanneer u weer aan de beterende hand bent. Het kan echter ook zo zijn dat u last heeft van een hardnekkige hoest die maar niet weg wil gaan en dus ook hinderlijk wordt. Niet alleen kan u hoesten als vervelend gaan ervaren, het kan ook pijn gaan doen doordat de irritatie in uw keel steeds erger wordt en deze dus niet goed tot rust kan komen.

Eigen middeltjes

Er bestaan veel verschillende middeltjes om uw hoest te verlichten, maar het is altijd aan te raden voldoende water en warme dranken te drinken.  Wanneer het hoesten tot keelpijn leidt, kunt u iets zoets gebruiken om de keel te smeren. Bijvoorbeeld een lepel honing in de thee of warm water werkt verzachtend voor uw keel. Hiernaast kan veel roken hoesten veroorzaken/verergeren. Als het mogelijk is, is het aan te raden om te minderen met roken of hier helemaal mee te stoppen om de hoest tegen te gaan. Let er hierbij wel op dat wanneer u stopt, de hoest altijd even iets erger wordt voordat deze verdwijnt.

Heeft u echter last van een hardnekkige hoest die niet makkelijk op te lossen is door een kopje thee met honing erin? Iedereen Lucht biedt u een manier om direct uw klachten te verminderen zonder het gebruik van medicatie. Om te weten wat de vernevelaar precies doet voor uw klachten is het  wel handig om te weten van welk type hoest u last heeft.

Hoesten is op te delen in twee verschillende soorten, de kriebelhoest en de slijmhoest. Zoals de naam waarschijnlijk al verraad, hoest u bij slijmhoest vaak slijm op. Vaak is deze hoest het resultaat van een infectie of chronische aandoening. Bij een kriebelhoest komt er weinig tot geen slijm mee, om deze reden wordt dit vaak omschreven als een droge hoest of prikkelhoest.  Dit kan veroorzaakt worden door allergische reacties, droge lucht, een verkoudheid of roken.

Middel tegen hoesten bij kriebelhoest

Een veelvoorkomend ongemak is de droge hoest, oftewel kriebelhoest. Dit kan veroorzaakt worden door droge lucht, een airco die veel te lang aan staat, een allergische reactie of een verkoudheid. Wanneer u vaak last heeft van deze droge hoest, bent u waarschijnlijk al wel op de hoogte van de bekendste middeltjes. Een middel tegen hoesten waar u echter misschien nog niet zo bekend mee bent, is de vernevelaar. Door het gebruik hiervan hoeft u geen medicatie in te nemen om de irritatie in uw keel te verzachten. De vernevelaar wordt al langere tijd in de medische wereld gebruikt, omdat het hiermee makkelijk is medicatie of fysiologisch zout toe te dienen. U kunt deze techniek nu ook thuis gebruiken door zelf een vernevelaar in huis te halen.

Maar hoe werkt deze zogenaamde vernevelaar dan? Dit is simpel uit te leggen. Een vernevelaar is een apparaat dat vloeistof om kan zetten in nevel, die u daardoor met gemak kunt inademen. Door het gebruik van een zoutoplossing wordt uw keel op drie punten behandeld:

  • Ten eerste bevochtigd de nevel uw luchtwegen waarmee het evenwicht van slijmvlies weer in balans wordt gebracht.
  • Hiernaast heeft het zout een reinigende werking, waardoor uw kriebel of irritatie op natuurlijke wijze verdwijnt.
  • Door al het gehoest en schrapen van uw keel zijn hier waarschijnlijk kleine wondjes ontstaan, deze worden hersteld door het fysiologisch zout.

Middel tegen hoesten bij slijm

Heeft u last van een vastzittende hoest waarbij er veel slijm meekomt wanneer u hoest? Dit wordt veroorzaakt door slijm dat zich in uw luchtwegen bevindt. Vaak is deze vorm van hoesten zeer vermoeiend en heeft u hierdoor het idee dat u niet de mogelijkheid hebt om vrij te ademen. Veel mensen met een chronische aandoening waarbij veel gehost wordt, maken gebruik van hun eigen vernevelaar. Met een vernevelaar kunt u fysiologisch zout op een makkelijke en effectieve wijze in de luchtwegen laten opnemen. Een vernevelaar zet deze vloeistof namelijk om in nevelvorm, waardoor u de lucht kunt inademen en deze zo direct op de juiste plek kan inwerken. Het zout in de fysiologische oplossing maakt het slijm los waardoor de luchtwegen direct gezuiverd worden en u weer vrij kunt ademhalen.

Wilt u meer weten over onze vernevelaars en waarom fysiologisch een goed middel tegen hoesten is? Kijk dan bij onze producten of neem contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Of lees hier meer over inhalatie.