Langdurig hoesten

Wat kan ik doen tegen langdurig hoesten?

Heeft u last van langdurig hoesten? Blijft u dag in dag uit hoesten? heeft u alles geprobeerd om het hoesten tegen te gaan en werkt het niet? Wij vertellen u graag meer over de langdurige hoest, waar het vandaan komt en wat u er tegen kunt doen.

Waar komt het hoesten vandaan?

langdurig hoesten verhelpen met vernevelenHoesten is vervelend echter is het een natuurlijke reactie van het lichaam om de luchtwegen en de longen schoon te houden van vastzittend slijm, irriterende stoffen of voedselresten. Wanneer men hoest wordt voedsel of vloeistof met grote kracht naar buiten gestuwd.

Hoesten wordt vaak gezien als symptoom van een verkoudheid, keelontsteking of de griep. Iedereen heeft er wel eens last van en het is erg vervelend, u krijgt er hoofdpijn van en wordt moe. Ruw en hard hoesten kan zeer prikkelend werken op de luchtwegen, want bij hoesten trekken namelijk de luchtwegen samen. Wanneer dit keer op keer gebeurt kan dit leiden tot een ontsteking.

Meestal duurt de hoest één a twee weken en daarna verdwijnt het vanzelf. Wanneer het hoesten meer dan drie weken duurt is er sprake van langdurige hoest. Langdurige hoest ontstaat meestal na een virale infectie zoals een verkoudheid of een griep. Dit zou in de meeste gevallen vrij vlot verbeteren. Blijft de hoest langer aanhouden? Dan kan er sprake zijn van een bacteriële infectie of een chronische ziekte.

Wat kun je er tegen langdurig hoesten doen?

U kunt op verschillende manieren uw hoest verminderen, maar let wel: Als u hard en
langdurig hoest, verergert u de situatie. Belangrijk is om zo weinig en zo zacht mogelijk te hoesten. Vooral als er geen slijm in de luchtwegen zit, maakt u veel kapot.

Kortdurende hoest is vaak makkelijker te behandelen met verzachtende middelen als honing, drop en zuigtabletten. Dit zijn middelen die u vaak in huis heeft om de geïrriteerde keel tot rust te brengen.

Langdurige hoest is daarbij veel hardnekkiger en dient meer aandacht te krijgen. Naast verschillende mogelijkheden als medicijnen is het bij de hoest is erg belangrijk om uw luchtwegen vochtig te houden. Het drinken van een glas water is daarbij een voorbeeld. U kunt ook denken aan een vernevelaar om de hoest te onderdrukken. Iedereen Lucht biedt u deze mogelijkheid om zonder medicijnen van u klachten te verminderen. Een vernevelaar verspreid als het ware vocht over uw luchtwegen waardoor deze sneller bevochtigd zullen raken en de keel beter bescherm is en minder snel geïrriteerd wordt.

Ondanks dat de vernevelaar minder bekend is dan de bekendere middeltjes tegen hoesten, is het wel een grote bekende van de medische wereld omdat hiermee namelijk makkelijk medicatie of fysiologisch zout is toe te dienen in de vorm van een nevelwolk. Het is gemakkelijk in te ademen en door het gebruik van een zoutoplossing wordt u keel op meerdere punten aangepakt:

  • De balans in het slijmvlies wordt door het bevochtigen van uw luchtwegen in evenwicht gebracht
  • Door een reinigende werking van het zout worden kriebels of irritaties in uw luchtwegen op natuurlijke wijze behandeld
  • Kleine wondjes door het hoesten en schrapen van de keel worden hersteld door fysiologisch zout

Vooral de komende tijd zal er veel sprake zijn van veel gehoest. Vooral de omslag van de winter naar de lente brengt vaak langdurige hoest fases met zich mee. Grote verschillen in temperaturen, verandering in luchtvochtigheid en het aantal deeltjes in de lucht wat toeneemt. Dit zijn alle factoren die invloed hebben op uw luchtwegen waardoor de luchtwegen snel worden aangetast. Het is dus juist nu van belang om uw luchtwege goed te verzorgen en eventueel vast te beschermen door het toedienen van fysiologisch zout door een vernevelaar. Het slijm wordt losser en uw luchtwegen worden direct gezuiverd.

Wilt u meer weten over hoe een vernevelaar werkt en hoe het u precies helpt om van langdurig hoesten af te komen? Neem dan gerust contact met ons op en wij gaan graag het gesprek met u aan.