Je compressor vernevelaar gebruiken

Het op de juiste manier gebruiken van je compressor vernevelaar is nog niet zo eenvoudig als vaak wordt gedacht. Het kan voorkomen dat het medicijn niet bij je longen terecht komt en blijft zitten in je keel. Daarom is het belangrijk om er achter te komen hoe je je vernevelaar op de juiste manier gebruikt. 

Gebruik

Voordat je gaat inhaleren is het van belang dat je goed geïnformeerd bent. Elke vernevelaar of inhalator is anders en ze hebben allemaal hun eigen gebruiksaanwijzing. Wij bieden meerdere type vernevelaars aan en hoewel elke vernevelaar dus anders is, zijn er wel algemene instructies die je altijd kunt volgen.

Compressor vernevelaar

Bij compressor vernevelaars geldt over het algemeen deze gebruiksaanwijzing:

  1. Ga rechtop op een stoel of bed zitten. Zorg ervoor dat je ontspannen zit.
  2. Zet de compressor op een rechte ondergrond.
  3. Vernevel je via een groot kapje en heb je last van een droge of geïrriteerde huid? Smeer dan je huid van te voren in met vaseline.
  4. Zorg dat je de vernevelaar rechtop houdt en let op dat de vloeistofspiegel horizontaal is.
  5. Zet de kap voor je mond en zorg dat de kap goed is afgesloten en dat er dus geen medicijn kan ontsnappen.
  6. Zet als vervolg stap de compressor aan.
  7. Als de compressor genoeg nevel heeft opgebouwd kunt u rustig beginnen met in- en uitademen. Af en toe langer en dieper inademen kan goed zijn om het medicijn goed in te nemen. 

Schoonmaak en Onderhoud

Het schoon maken van uw vernevelaar is van belang om de duur van het apparaat te vergroten en ziektes en infecties te vermijden.

  • Spoel de vernevelaar na ieder gebruik af met lauw water.
  • Na het spoelen met lauw water kun je een sop met afwasmiddel maken om daar de vernevelaar mee te wassen.
  • Om hem droog te maken is het belangrijk dat je een schone doek die niet pluist gebruikt. Wat nog beter is, is als je het laat opdragen Hierdoor kan er niks achterblijven en is hij klaar voor een volgende ronde vernevelen.

De compressor moet af en toe met een vochtig doekje worden schoongemaakt. Het inlaatfilter moet om de 3 maanden vervangen worden. Controleer het filter regelmatig.

Contact

Heb je interesse gekregen in een compressor vernevelaar of wil je contact met ons opnemen kan dat via mail: info@iedereenlucht.nl en telefonisch via: 085-0020845.