Piek hooikoorts bestrijden met zoutnevel

Piek hooikoorts

De komende weken zal door de stijging van de temperatuur een piek plaatsvinden van de hooikoorts. Zie ook dit artikel. Veel mensen die al snel last hebben van geprikkelde slijmvliezen, zullen nu helemaal veel loopneuzen krijgen, veel moeten niezen en zelfs kans hebben op voorhoofdholte-ontsteking.

Zodra ik start met vernevelen begint de neus al te lopen en merk ik dat de prikkels afnemen

Zoutnevel helpt

Het vernevelen met een zoutoplossing ondersteunt het slijmvlies. Daardoor is het direct weer klaar om alle pollen af te vangen. Ook worden de trilhaartjes actiever zodat alles sneller afgevoerd wordt. Door te vernevelen wordt u niet minder allergisch, maar heeft u veel minder last van de gevolgen. Na een keer vernevelen kunt u er weer een paar uur tegenaan. U mag zo vaak vernevelen als u wilt, het is onschadelijk wanneer u fysiologische zoutoplossing gebruikt (0,9% concentratie).

Een goede vernevelaar

De zoutoplossing werkt, maar met name met een goede vernevelaar. Een goede vernevelaar gaat niet alleen lang mee, maar produceert nevel die fijn genoeg is. Dat is met het blote oog niet te zien, daarom zijn er in de wereld testprocedures afgesproken. Bij iedere vernevelaar die getest is wordt een getal benoemd. Dit getal wordt ook wel MMAD genoemd. Een goede vernevelaar voor de gehele luchtweg heeft een MMAD kleiner van 4 micrometer (um). Wordt er geen MMAD getal genoemd, of een tabel gegeven of een bereik (kleiner dan 5 um) of een ongeveer-getal (ongeveer 5 um),

Gebruik een vernevelaar van Iedereen Lucht

dan voldoet de vernevelaar eigenlijk niet, maar wil men dat niet toegeven. Goedkoop wordt dan duurkoop, want het werkt niet of bijna niet. Naast de fijnheid is de kracht waarmee de nevel gemaakt wordt belangrijk.

Vragen?

Heeft u meer vragen, wilt u meer weten waar de vernevelaar u bij kan helpen (zie ook deze informatie) dan kunt u altijd ons mailen: info@iedereenlucht.nl.