Droge hoest of kriebelhoest

Snel van de droge kriebel hoest af door te vernevelen!

Oorzaken

Een van de meest voorkomende ongemakken is de droge hoest of ook wel kriebelhoest. Het ontstaan van deze hoest heeft veel verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld droge lucht of airco. Maar ook irritaties veroorzaakt door een allergische reactie. Of een verkoudheid kan de oorzaak voor een droge kriebelhoest zijn.

Mensen die regelmatig last hebben van kriebelhoest zijn gewend om hiervoor de nodige middeltjes te nemen. Met het gebruik van een vernevelaar heeft u deze middeltjes bijna niet meer nodig.

Hoe werkt het?

Het effect van het inhaleren van de zoutoplossing met behulp van een vernevelaar is drieledig.

  • In eerste instantie worden de luchtwegen bevochtigd door de nevel en wordt in het slijmvlies het evenwicht hersteld. Dit haalt al een groot deel van de irritatie weg.
  • Naast het bevochtigen heeft het zout in de fysiologische zoutoplossing ook een reinigende werking. De stoffen die de kriebel of irritatie veroorzaken worden op natuurlijke wijze verwijderd.
  • Veelvuldig hoesten/schrapen levert geïrriteerde stembanden op en een onrustige keel. Fysiologisch zout helpt bij het wondherstel.

Vernevelaar

Hoe te gebruiken?

De behandeling met een vernevelaar is geheel naar eigen believen in te delen. Gebruikelijk is dagelijks één maal met een verneveling gedurende 10 minuten.

Maar droge hoest is iets heel persoonlijks, belangrijk is dat u er minder last van heeft. Dit kan tot gevolg hebben dat u vaker, langer, korter of juist minder wilt vernevelen. De zoutoplossing is een natuurlijke lichaamseigen stof. Hiervan kunt u gerust meerdere keren per dag gebruik van maken.

Bij chronische klachten is het belangrijk om regelmatig te blijven vernevelen. Gebruik de vernevelaar meerdere malen per dag. Dit verhoogt de effectiviteit en vermindert de kans op verergering van uw klachten. Het is immers zo dat bij een chronische aandoening of een allergie de klachten van blijvende aard zijn.