Griep

Krijgt u de griep of heeft u er momenteel al last van? Met vernevelen kunt u de griep verhelpen én soms zelfs voorkomen! Lees hier meer over griep en hoe vernevelen de vervelende klachten ervan kan verminderen.

Griepvirus

Influenza is de officiële term voor griep. Het wordt veroorzaakt door het influenza-virus, dat de bovenste luchtwegen doet laten ontsteken. In het begin lijkt het wel op een verkoudheid, maar griep is veel heftiger en er is vaak ook sprake van koorts, koude rillingen, hoofdpijn, keelpijn, spierpijn en een heftige droge hoest.

Veel lijkt er niet aan te doen te zijn; het doktersadvies is vaak uitzieken. Voor de meeste mensen is het hinderlijk, vervelend, maar niet bedreigend. Voor een kleine groep mensen (ouderen, zieke mensen en mensen met afweerproblemen) kan griep wel ernstiger zijn.

Griepbesmetting

Besmetting met de griep vindt plaats door hoesten en niezen. Er komen op dat moment namelijk kleine waterdruppeltjes van de adem in de lucht terecht, en die lucht ademen anderen weer in. Besmetting kan ook doordat de airconditioning de lucht verspreidt waarin de virusdeeltjes zitten. Wist u dat er slechts drie virusdeeltjes nodig zijn om een mens te besmetten?

Griep

Griep is geen verkoudheid

Een infectie met het rhinovirus (verkoudheid), respiratoir syncytieel virus (RSV), parainfluenzavirus of adenovirus geeft ook symptomen die vaak voorkomen bij infectie met het griepvirus. Denk dan vooral aan hoesten en verstopte holtes. Hoe het vernevelen hierbij helpt is te lezen bij verstopte neus.

Minder ziek voelen door vernevelen

Griep valt niet echt te genezen, uitzieken is het devies. Vernevelen met zout de ongemakken van griep te verlichten en de hersteltijd te verkorten. De vernevelaar grijpt in op de ontsteking aan de bovenste luchtwegen, vermindert de heftige, droge hoest en verlicht de keelpijn doordat het vochtgehalte op peil blijft. Het ontsmet ook het keelgebied zodat de ontsteking niet makkelijk verder kan gaan. Door de verkoudheid ontstaat vaak ook een ontsteking in de holtes en daar helpt de zoutnevel ook.

Ziek

Minder besmetting

Het gebruik van de vernevelaar is dus een verlichting voor de ‘patiënt’. Maar wanneer de persoon in kwestie vernevelt, dan voorkomt hij/zij ook nog eens dat anderen besmet worden. Onderzoek door een Duits/Amerikaanse groep onderzoekers heeft dit uitgewezen. Zes minuten vernevelen betekent zes uur lang fors minder kans op besmetting! Dus voelt u zich grieperig en wilt u uw gezinsleden niet besmetten, dan helpt vernevelen ook.

Wilt u meer informatie over hoe vernevelen u kan helpen bij de griep, neemt dan contact met ons op. We helpen u graag!